Σελίδες

Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013

#tagaria




Kυριακή κοντή γιορτή κι ο κόσμος είναι όξω. Για ποιο λόγο ακριβώς; Υπάρχει αυτή τη στιγμή ένα καταθλιπτικό ποτάμι κόσμου στους εμπορικούς δρόμους. Είναι ο αξεπέραστος επαρχιωτισμός των νεοελλήνων που τους ωθεί στη χρήση ενός καινοφανούς δικαιώματος (τα ψώνια την Κυριακή) με μόνη διαφορά ότι δεν έχουν χρήματα για να το εξασκήσουν *.

Αλλά σουλατσάρουν παρόλ' αυτά. Οι κυριακάτικες αναζητήσεις τελειώνουν στους αντικατοπτρισμούς τους στις βιτρίνες της Ερμού. Τόσες ευκαιρίες για να εκμεταλλευτούν τον ελεύθερο χρόνο της Κυριακής, κι αυτοί επιλέγουν τον ρόλο του καταναλωτικού ζόμπι. Γιατί, κυρία μου, να τον καταλάβω θέλω τον πόνο σου. Αλλά ας το πιάσουμε με τη σειρά.

Έχεις φράγκα; Άρα είσαι άνετη Δευτέρα με Σάββατο να τα κάνεις τα ψωνάκια σου.
Δεν έχεις φράγκα; Δε σε σώζει η Κυριακή.

Ποιος διά'λο ωφελείται; Μήπως το να βλέπουμε τα σώματά μας να γκιζιρνάνε  ω σ ά ν  να καταναλώνουν, έχει το placebo να νομίζουμε ότι όντως ψωνίζουμε;

Ποιος διά'λο ψωνίζει εντέλει; Ψωνίζει ή ψωνίζεται;

twitter account : http://twitter.com/vivian_e


Και έχουμε και τα πεφωτισμένα νεοφιλελεύθερα μυαλά που λένε για "μη κρατική παρέμβαση", λες και "η εργατική νομοθεσία και τα δικαιώματα των εργαζομένων" είναι μεγαλοψυχία της εργοδοσίας.

Μην αμελήσετε. Πάρτε μαζί σας #tagaria. Το μέλλον μας... (google it)


*γνωρίζω την παραδοξότητα που προκύπτει από τη σύνδεση της χρήσης ενός δικαιώματος με τη διατήρηση χρημάτων για την εξάσκησή του. 

3 σχόλια:

Tic Tac είπε...

Η απάντηση της @vivian_e

κλικ

Tic Tac είπε...

πηγή

"Σε τέτοια μαγαζιά με περιττά φτηνά κινέζικα θα πάνε να ψωνίσουν κυριακάτικα οι νεόπτωχοι. Αντί για τη Θεία Λειτουργία ή τον καφέ με εφημερίδες, αντί της εκδρομούλας με ταβέρνα, αντί του οικογενειακού γεύματος, θα σπεύσουν να διασκεδάσουν τη φτώχειά τους με ψώνια, να βουτηχτούν στην ειρωνεία: να αγοράσουν ό,τι δεν πρόλαβαν όλη την εργάσιμη εβδομάδα ― όσοι έχουν ακόμη εργασία."

Chacakhan είπε...

Ιδιαιτέρως απολαυστικός και ο διάλογος πάντως. Μπράβο σας :-P